Årets ponnyprofiler 2020 är utsedda!

Ponnytravssäsongen 2020 har varit intensivare än vanligt. Då vissa tävlingar ställdes in eller flyttades på grund av restriktioner för att förhindra spridning av Covid-19 blev tävlingsschemat mer komprimerat. Trots detta har inte de aktiva inom ponnytravet legat på latsidan utan kört hela 958 lopp i år. När nu årets tävlingssäsong är över är det också dags att hylla fyra profiler som presterat otroligt framgångsrikt i de olika kategorierna.


Årets Ponnyprofiler 2020 är: Emelinda Persson som Årets Kusk kat. A, Ebba E Handler som Årets Kusk kat. B, Patricia H Hemmingsson som Årets Montéryttare kat. A och Linn Hedkvist som Årets Montéryttare kat. B. De fyra ponnyprofilerna tilldelas ett diplom och en speciell minnesgåva från Svensk Travsport i samband med utnämningen.

- Ponnytravet utvecklas allt mer och det är fint att se engagemanget som ungdomarna lägger ner på sina ponnyer och den glädje det ger. Det är alltid roligt att få lyfta fram våra framgångsrika ponnykuskar och montéryttare. På grund av rådande läge kan vi tyvärr inte hylla dem inför publik som vi önskat utan får lösa det digitalt. Men det gör ju verkligen inte deras prestationer mindre beundransvärda, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.


Årets Kusk kategori A: Emelinda Persson
Efter ett framgångsrikt år med fina prestationer blir Emelinda Persson från Hudiksvall årets segerrikaste kusk för kategori A. Med 24 segrar på 62 starter och en segerprocent på 38,7 % under 2020!

Årets Kusk kategori B: Ebba E Handler
Solvallakusken Ebba E Handler har haft ett minst sagt fantastiskt år ute på travbanorna och blir Årets Kusk kategori B. Ebba har på sina 35 starter hela 18 segrar, vilket gör att hennes segerprocent är på 51,8 % under 2020.

Årets Montéryttare kategori A: Patricia H Hemmingsson
Patricia H Hemmingsson med Kalmar som hemmabana har i år ridit 23 montélopp. Av dessa montélopp så har det blivit 10 segrar, vilket ger henne en segerprocent på 43,5 %

Årets Montéryttare kategori B: Linn Hedkvist
Linn Hedkvist tillhörande Bollnäs travbana har under 2020 ridit 11 montélopp av dessa så har 10 slutat med segrar! Vilket ger henne helt otroliga 90,9 % i segerprocent för 2020.

Grattis till samtliga pristagare och stort lycka till under tävlingssäsongen 2021!

 

Publicerad den 22 december 2020. kundtjanst@travsport.se