Hästgalan på nytt sätt på grund av pandemin

Lördag den 6 februari är det dags för Hästgalan. Den traditionella galan med prisutdelningar med alla nominerade på plats förändras med anledning av den pågående pandemin. Istället kommer 2020 års främsta prestationer att hyllas i TV12 och TV4 tillsammans med V75 och finalerna i Svenska Travligan.


Alla travintresserade kan se fram mot en högtidsstund som kommer att genomsyras av Hästgalans priskategorier och de bästa och viktigaste händelserna från travåret 2020. Den utökade sändningen startar i TV12 klockan 14.30 och pågår till 20.00, där TV4 som vanligt tar över mellan klockan 18–19.

Hästgalan presenteras av ATG och arrangeras av Svensk Travsport och Svenska Hästsportjournalisters Klubb, SHK, som på ett ansvarsfullt sätt vill ta tillvara de möjligheter som finns att hylla hästar, ägare, tränare, kuskar, ryttare, skötare och uppfödare enligt de restriktioner och regler som finns för att stoppa smittspridningen av covid-19. Genom TV-sändningarna kommer 100 000-tals personer följa Hästgalan.

Vem som ska utses till Årets Häst 2020 sker som vanligt genom en omröstning där alla kan vara med och lägga sin röst (SHK står för 50 procent av rösterna och svenska folket för 50 procent). De fyra kandidaterna till den prestigeladdade titeln presenteras av SHK den 16 januari. Kandidaterna till övriga Årets-kategorier släpps den 15 och 17 januari.

Publicerad den 17 december 2020. kundtjanst@travsport.se