Foto: Maria Holmén, TR Bild

Svenska Travligan (STL) till Eskilstuna

Stefan Melander är inte helt ovan att vinna Mälarpriset på Sundbyholm. Han har gjort det med Scarlet Knight, Infant du Bossis och Digital Ink. På lördag selar stallet ut Snowstorm Hanover och Disco Volante. Läget är inte perfekt för den senare, men formen ser ut att vara på topp. I senaste starten så vann han Arvid Stjernswärds Minne på Jägersro.


Men Disco är inte Melanders enda chans. Scarlet Knight-sonen Surf’n Turf har gjort allt rätt sedan november och på kort tid tjänat över 350 tusen kronor. Nu kommer han ut Klass I (lopp 10) från bra läge. Ulf Ohlsson kör denna gång och paret har segrat ihop tidigare också. Sist han provade på voltstart var i augusti och då blev det galopp. Går han felfritt är han med garanti med där framme. Men motbud fattas inte då t ex Ingo och Bossy Alley med flera finns med i startlistan.

I Klass II-försöket (lopp 9) ska stall Melander försöka bärga guldmynt med Rally Hans. Även det en häst efter Scarlet Knight och även den ägd av Stall Sting som har Surf’n Turf. Rally Hans är ett tidigt bud trots läget (8). Han satte personligt rekord i senaste starten, men efter det har han varit struken för en liten febersläng. Men hästen är fin i jobben och Ulf Ohlsson som kör är den ende som vunnit med Hans. Om det ska bli seger igen, ja då måste Rally Hans och Ulf ta ner betrodda Indy D. och Bottnas Fantom.

Bo C. startar också från bricka 8. I långa (2640) Bronsdivisionen (lopp 11) startar han längst ut bakom bilen. Men den här kusen kan det mesta. Fem segrar ifjol över varierande distanser och startmetoder. Lås med Rocky Tilly var första tanken. Men Ronaldo Malibu vann ”bara” två lopp under 2019. Men han gjorde det i november och december. Form slår …

STL ungdomslopp, så heter lopp 8. Dessa hästar körs av kuskar födda 1995 och senare. Magnus A Djuse är född år 2000 och hans kort i detta loppet är Eric Martinssons Accolade. Hästen har provat på STL tidigare som fyra och tvåa. Nu siktar man på seger. Magnus hade ett fantastiskt år ifjol. Vann 141 lopp totalt och senast på Bergsåker vann han en dubbel på STL (Guldtopp och Abrystir). En tuff utmanade kan Barista Oak vara. Hästen kommer med två januarisegrar i bagaget och han som kör heter Gustav Johansson. Ett ungt löfte från Halmstad som ännu inte fyllt 17 vårar.

Eric Martinsson har också med sig Rapide Cash. I Diamantstoet (lopp 6) ska Kim Eriksson försöka ta tredje raka med stoet som är obesegrat i Erics träning!

Återstår Silverdivisionen (lopp 5) där Sign Me Up Too och några till kommer att vara hårt betrodda.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se