Akutväska till alla travbanor

23 hästägarföreningar runt omkring i Sverige är anslutna till ett förbund som heter Travhästägarna. Detta förbund är nu i slutfasen med att dela ut en akutväska till alla travbanorna.


– Vi slöt ett avtal med Agria ifjol och det är deras akutväska för djur som nu ska finnas på alla banor i händelse av att någon häst får en skada, säger Mikael Melefors, ordförande för Travhästägarna.

Travhästägarna har i personliga möten lämnat över väskorna till banorna och meningen är att akutväskan ska finna på inskrivningen och fyllas på allt eftersom innehållet förbrukas.

– Vi tycker det är viktigt att vi också gör något konkret som kan komma våra travhästar till nytta om olyckan skulle vara framme, fortsätter Melefors.

Akutväskan innehåller det som krävs vid olyckshändelser eller sjukdom då en häst skadas och behöver tas omhand akut. Väskan är kompletterad med råd och anvisningar hur man kan agera i olika situationer om olyckan varit framme.

Bilden är från i vintras när Mikael Melefors, ordförande i Travhästägarna, lämnade över en akutväska till Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Publicerad den 14 juli 2020. kundtjanst@travsport.se