En helg fylld av fina ponnylopp

Ponnytravet har äntligen kickat igång ordentligt! I helgen kördes finfina lopp på Halmstad, Skellefteå och Solvalla. Bland annat Diamond Leagues-lopp, Lilla och Mini Sprintermästaren.


Efter en vår med tävlingsstopp för ponnytravet har nu äntligen tävlingarna dragit igång som vanligt. I söndags kördes Lilla och Mini Sprintermästaren på Halmstadtravet. I Lilla Sprintermästaren stod Månstorps Vinni med My Bjurman (Romme) i sulkyn som segrare. Och Mini Sprintermästaren vanns av Tirana med Thelma Eldh (Hagmyren) som kusk.

Under samma dag kördes även flera lopp på Skellefteåtravet med Diamond Leagues-lopp i olika tidsklasser. Dagen på Skellefteå resulterade i många imponerande prestationer och någon som stack ut lite extra var Emelinda Persson som hade ordentlig medvind. På fem starter samlade hon ihop fyra vinster med hästarna Månstorps Opal, Månstorps Unik och Maseratii Q.

Utöver Halmstad och Skellefteå bjöd även Solvalla på en heldag med fina prestationer bland barn, ungdomar och ponnyer. Kommande helg arrangeras det ponnytravtävlingar i Boden, Hagmyren, Vaggeryd, Visby och Åmål. Det kommer garanterat bjudas på fartfyllda lopp med glada kuskar, ryttare och ponnyer även där!

På bilden: Emelinda Persson med Månstorps Opal.
Foto: Tom Jönehag.

Publicerad den 22 juli 2020. kundtjanst@travsport.se