Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Redén om sin sprintermästare: ”En ny ras”

Storfavoriten Don Fanucci Zet lekte hem Sprintermästaren på 1.09,6. Nytt svenskt rekord för fyraåriga hingstar. – Han är lite av en ny ras. Vårt hemmabygge är fantastiskt bra, sa tränaren Daniel Redén efter segern värd 1,2 miljoner kronor.


Mamma Kissed by the West (US) är av rent passgångarblod. Pappa Hard Livin travare. Don Fanucci Zet har en minst sagt intressant stamtavla.

– Han är lite av en ny ras. Hans mamma köpte jag på skoj för att försöka göra henne till en travhäst, men det var helt chanslöst. Sen tänkte jag att vi betäcker henne för att kanske få ett sto, som vi kan vidare-betäcka så i nått led senare kanske det kommer bli bra. Men det small ju direkt, att få fram den här hästen, det är otroligt. Jag är väldigt stolt över den här pållen, sa Daniel Redén.

Don Fanucci Zet vann försöket mycket enkelt från spets med sparade krafter och i finalen satt Örjan Kihlström och gottade sig i andra utvändigt i det tuffa tempot där Usain Töll inte lät Bythebook vara ifred i ledningen. När Don Fanucci Zet sedan fick anfallsorder i tredjespår knappa 700 meter från mål bet det bra och redan in mot upploppet hade han avgjort loppet och slagit klorna i ledaren Bythebook. Bakom knep Guzz Mearas andrapriset från tredje invändigt och trea blev Click Bait. Örjan Kihlström var precis som tränaren Daniel Redén imponerad av vinnaren Don Fanucci Zet.

– Det är fantastiskt trevligt att köra honom. Det är en så skön individ, helt avslappnad före loppen och sedan när det är allvar vet han vad han precis vad han ska göra.

På frågan om blandningen mellan passgångarblod och travblod svarade Örjan Kihlström lite mer försiktigt.

– Det är i alla fall en jättefin häst, speciell. Och det ska bli spännande att följa honom framöver. Han är ruggigt startsnabb och otroligt kvick att växla tempo.

Kanal 75

Publicerad den 2 juli 2020. kundtjanst@travsport.se