Svenska Travligan på Axevalla – en digital folkfest

Travet sommaren 2020 liknar inte det normala. Vi är vana vid folkfest runt om på landets travbanor. Men i år får vi följa travet på distans, genom olika kanaler och sociala medier.


I helgen anordnar Axevalla sitt årliga trippeltrav, den här gången utan publik. Helgen är starkt förknippad med fina tävlingar och folkfest. Banan står som värd för totalt nio stycken STL-lopp under kommande helg innehållande försök i STL ungdomslopp, stoeliten, klass I, klass II, bronsdivisionen, silverdivisionen, gulddivisionen samt dubbla diamantstoförsök.

Axevalla kommer tillsammans med Travronden att göra en digital satsning under årets trippeltrav, allt för att försöka förmedla ”trippeltravskänslan” så mycket som möjligt till publiken som i år tvingas följa travet hemifrån. Inför varje tävlingsdag kommer Axevalla att sända ett 45 minuter långt magasin med bland annat studiofolk, spelanalyser, sportsliga- och nostalgiska inslag. Sändningen börjar ungefär en timme innan första start och kommer att sändas på Travrondens och Axevallas Facebook-sidor. Det kommer att bli en del andra överraskningar under tävlingarna för de som följer Axevallas egen kanal på ATG Live.

Förutom det kommer banan att fylla sina sociala medier med rapporter och bilder från stallbacken och förhoppningsvis digitala prisutdelningar i de stora loppen om tekniken på stallbacken fungerar som den ska.

Häng med på en digital folkfest i helgen!