Foto: Maria Holmén, TR bild

Svenska Travligan till Halmstad

Halmstad är banan i fokus denna vecka med Sprintermästaren och Stosprintern idag torsdag och STL-tävlingar på lördag.


I klass I (lopp 5) har Björn Goop en toppchans i Unoicsdue Gnafa som man vill köra i ledningen. Farlander AM invändigt vill släppa och då kan mycket vara avgjort. Italienaren vann från ledningen sist. Peter och Johan Untersteiner selar ut hela fyra hästar och de ska man alltid se upp med på hemmaplan.

Johan Untersteiner har också en bra chans med forne derbyvinnaren Cyber Lane (bilden) i Gulddivisionen (lopp 10). Framspår och startsnabb häst är en bra komb. Innanför finns dock duon Very Kronos, som blandar och ger, samt Velvet Gio. Milligan’s School är bortlottad men det här är en häst som duger i alla sammanhang.

I Silverdivisionen (lopp 7) fastnar blicken på Men At Work. Bakspår över kort distans är inte optimalt, men Man At Work har sådan form att vi nämner honom först av alla. Hästen startar hela tiden i STL och gör i princip aldrig bort sig, i år t ex har han startat nio gånger och varit bland de tre första i åtta av dessa starter. I de två senaste har han gått i amerikansk sulky och trivts bra med den.

I Klass II (lopp 6) är distansen nästan dubbelt så lång då förutsättningarna är 3 140 och autostart. Mycket talar för att två toppkuskar från Halmstad kivas om segern. Stefan Persson kör Matteo och Peter Ingves Newport Beach. Två segervana kuskar som kör två segervana hästar.

I Diamantstoet (lopp 9) är en av de betrodda Halmstadshästen Princess S.W. som nu gör sin första start i Halmstad! Hosianna Boko vinner varannan gång, och ska hon följa schemat så är det dags igen.

Övriga lopp:

  • I Bronsdivisionen (lopp 11) vimlar det av profiler t ex Ingo och Ivory di Quattro.
  • Ungdomsloppen (lopp 8) är härliga att se. Här finns morgondagens stjärnor!
  • I Stoeliten (lopp 2) startar bara sex hästar, men bara toppston!