Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Claes gör succé

Det går bra nu skulle Solvallatränaren Claes Sjöström kunna säga. Totalt har han vunnit 39 lopp i år som kusk och segerprocenten har höjt sig rejält till 18. I Visby har han smått fantastiska siffror. På 44 starter har han vunnit 18 gånger och segerprocenten där är 40,9!


Claes har i år kört lopp på Visby sex tävlingsdagar i rad. Under fyra av dessa dagar har han haft ett enormt utfall, eller vad sägs om en femling och tre fyrlingar.

– Mina hästar har tävlat mycket bra i år på Visby. De har lyckats och konkurrensen där är lite enklare än mot Solvalla. Sedan har nog jag lärt mig körkulturen på banan och det har hjälpt till säger Claes när vi når honom på telefon.

Elva av segrarna har tagits med hästar som Claes tränar själv. En är Carioca som själv stått för tre segrar.

– Hon kom till mig i vintras. Nu har hon fyra raka och senast i Visby så vann hon på en bra tid säger Claes.

Som tränare pekar Claes siffror också åt rätt håll. 34 segrar hittills i år och segerprocenten fina 23.

– Vi har succesivt förbättrat oss och vi gjorde ett vägval för fyra år sedan att satsa mer på unghästar och det har betalat sig avslutar Claes.

Tittar man på Claes träningslista så innehåller den 54 hästar. Hela 31 av dem är två eller tre år. Ingen i stallet är äldre än sju år. 3-åringarna har tävlat bra och redan har 10 av 17 startat och tjänat pengar.

Men att vinna lopp i Visby det har Claes gjort länge. 2004 tog han sitt första championat i Visby. Då på just 18 segrar. Sedan har han varit segerrikaste kusk i Visby 2010, 2013, 2016, 2017, 2018 och 2019. Totalt sju stycken.

Totalt har Claes vunnit 972 segrar och han är med raska steg på väg mot Tusenklubben. Bland dessa 972 segrar finns totalt 232 på Visby, som är den bana han vunnit flest gånger på.

8 juli är nästa travdag på Visby. Då kör man bland annat Gotlandslöpningen.

Publicerad den 30 juni 2020. kundtjanst@travsport.se