Foto: Lena Emmoth, TR Bild

Midsommartrav en tradition

Trav under midsommar är tradition. Vi kör i stort sett på samma sätt i år, som vi gjorde för 50 år sedan. Men i år blir det utan publik. Men vi får försöka göra det bästa av situationen och det finns en hel del att uppleva.


Midsommarhelgen tjuvstartar på torsdag med lunchtrav på Axevalla. 18.20 vevar Dannero igång sitt kvällstrav där den sportsliga nivån är mycket bra.

Direkt så inleder man med ett 3-åringslopp för kallblod där en viss Eld Tekno är rankad etta i Danneros banprogram. Eld Tekno har ett par bröder som heter Tekno Eld och Eld Rask. Med i loppet finns också obesegrade Bäcklös Faron. Han har en bror som heter Bäcklös Uriel!

Dannero spär sedan på med Stig Norbergs Minne där kallblodsstjärnor som Björs Frej, Pydin och Tangen Haap räknas först. Bra varmblodslopp då? Göta och Josef Bodins Minne är det STL-klass på och i loppet efter selar duktige Daniel Wäjersten ut Merritt som vann ett STL-lopp senast (Gävle).

Rättvik drar igång sitt kvällstrav 18.30 på torsdag. Hästägarcupen (två försök och en final) med 60 000 kronor till vinnaren har lockat bra hästar. Fighter Mearas är så klart med där framme om han går felfritt. Magnus A Djuse har vunnit med honom tidigare och får chansen igen.

Resten av helgen kör dessa banor

Fredag 19 juni (Midsommarafton): Hagmyren (12.35) och Årjäng (12.20)
Lördag 20 juni (Midsommardagen): Rättvik (13.45), Lindesberg (12.20), Oviken (14.00) och Skellefteå (17.30)
Söndag 21 juni: Kalmar (14.45) och Arvika (11.10).

Midsommarafton

Robert Bergh som under torsdagen haft hästar till start på alla tre banorna (Axevalla, Dannero och Rättvik) vill inte vara sämre på Midsommaraftonen. Då har han anmält till både Hagmyren och Årjäng.

Själv åker han till Årjäng. Detsamma gör många aktiva från Norge och Aarum, Andersson, Jakobsson, Jepson och Goop från Färjestad.

I Årjäng startar en norsk häst som heter Corona!

På Hagmyren i Hudiksvall kör man Hallsta Lotus lopp (två försök och en final) samt ett försök i DubbelCupen.

Midsommardagen

Lindesberg är först ut på Midsommardagen. Man kör Midsommarloppet (två försök och en final) där segraren belönas med 75 000 kronor.

Nästa bana som fyller på med lopp är Rättvik där man kör två Breeders’ Crown-lopp för 3-åringar och två för 4-åringar. Fyra kanonlopp!

Midsommarloppet med 100 000 kronor till segraren är det heller inget fel på, loppet har lockat fjolårets segrare Milligan’s School. Men också Goops toppmärr Mellby Free, Queer Fish, Perfect Spirit och Snowstorm Hanover!

Nästa bana ut är charmiga Oviken där man nu kör sin 50:e travsäsong. Denna dag bjuder man på nio välfyllda lopp. Jan-Olov Persson skickar dit Häsen Räsern som vunnit i tre av de senaste fyra starterna.

Kvällen avslutas sedan med kvällstrav i Skellefteå. Per Linderoth är på besök och har några bra chanser på förhand. Roligt om Per kan plocka några segrar då han är nära att kliva in i Tusenklubben.

Söndag med STL i Kalmar

Söndagen börjar med breddtrav i Arvika, som har årspremiär.

Nere i Kalmar kör man STL med bland annat Kalmarsundspokalen. Här finns många bra hästar i ett jämnt lopp där vi nämner Tycoon Conway Hall, Canari Match, Gareth Boko, Disco Volante och Tae Kwon Deo.

Banprogram

Nedan finner du för övrigt alla banprogram.

Här hittar du för övrigt alla resultat allt efter som loppen körts.

Trevlig midsommar!