Nyheter i Sportappen

I dag har vi gjort en systemuppdatering av Sportappen och släppte samtidigt lite nyheter. De två stora delarna är att du som loggar in med BankID nu kan lägga in vissa ekonomiuppgifter själv och att inloggning med Freja eID är möjligt.


Från och med nu kan du som loggar in med BankID sköta ytterligare delar av din travekonomi via ditt användarkonto. Du kan själv lägga till ett utbetalningskonto samt välja faktureringsalternativ och faktureringsadress, saker som tidigare krävde att du skickade in en blankett. Dessa uppgifter ligger under Inställningar när du loggar in. Dina personliga konton ligger under fliken Personliga medan eventuella uppgifter för bolag ligger under Mina bolag. Observera dock att du som loggar in med användarnamn och lösenord måste byta inloggningssätt till BankID för att dessa funktioner ska synas.

Inloggning med Freja eID
Freja eID är en typ av digital identifiering som vi nu godkänner att man skapar användarkonto och loggar in med. Det som krävs för att skaffa ett Freja eID är att man är 13 år eller har målsmans samtycke om man är yngre, innehar en svensk legitimationshandling och att man har en adress som finns med i SPAR. Detta möjliggör för minderåriga (som exempelvis ponnylicensinnehavare) att skapa ett användarkonto och utföra de tjänster som finns tillgängliga. Mer information om Freja eID finns på deras hemsida, se länk nedan.

Övriga nyheter
Vi har förstärkt säkerheten för dig som användare genom att vi nu lagt till inloggning via BankID med QR-kod för den som loggar in via en dator. Istället för att slå in ditt personnummer läser du av QR-koden som blir synlig på dataskärmen när du loggar in. Vi har också lagt till möjligheten för Sportappen att komma ihåg vilket inloggningssätt (användarnamn, BankID, eller Freja eID) som du senast använde på din enhet. Tidigare var BankID förvalt, men nu kan du välja. Du behöver dock godkänna cookies för att detta ska fungera.