Allt klart för Elitloppshelgen!

Trippeltrav med allt av det bästa bjuder Solvalla på denna Elitloppshelg. Första loppet körs på fredagen klockan 12.20. Sista loppet på söndag kväll (Elitloppet) körs klockan 20.30. Solvalla har då kört nio lopp på fredag, tolv lopp på lördag och tolv lopp på söndag. Totalt 33 lopp.


Vad bjuds vi på? Jo bland annat följande höjdpunkter:

  • På fredagen som lopp 8 bjuder Solvalla på speedrace för kallblod – 640 meter auto!
  • I loppet efter körs Solvalla Gymnasieutmaning. Ett varmblodslopp där kuskarna kommer från Spånga Gymnasium/Solvalla, Wången, Stiernhööksgymnasiet, Axevalla hästcenter/Sötåsen och Berga Naturbruksgymnasium. Sex killar och sex kvinnor. Undrar hur många av dessa som i framtiden kommer att köra i Elitloppet.
  • Lördagen inleds klockan 14.30 med ett nytt speedrace. Denna gång varmblod. Men även denna gång 640 meter auto. Här hittar vi bland annat publikfavoriten M.T.Insider.
  • Lopp 11 på lördag är Harper Hanovers lopp. 15 fantastiska pållar gör upp över 3 140 svettiga meter där inget är klart förrän mållinjen nås.
  • Söndagens första lopp körs klockan 15.00 och vilket lopp. För Solvalla har fått till en mycket trevlig startlista i Elitkampen/Jim Fricks lopp. 1 640 meter och autostart för kallblod med de bästa från Sverige, Norge och Finland. De som laddat upp med en seger i senaste starten är Odd Herakles, Josveis, Lome Brage och Månprinsen A.M.
  • Elitloppsförsöken körs som lopp 6 (klockan 17.20) och 7 (klockan 17.45). Fyra första i varje försök till final!
  • Finalen körs som lopp 12 klockan 20.30. Må bäste häst vinna!

Solvallas är som vanligt pyntat på alla vis. Bällstaåns vatten är blått. Gräset på innerplan är grönt. Och banan har tom rosa pinnar som markerar bangränsen. Läckert!

Den som vill följa Elitloppet och alla de andra bra loppen från Solvalla får av kända skäl inte göra det på just Solvalla. Utan får det får bli via telefon, platta, dator eller TV.

TV-tider:

TV4 klockan 14:00-18:00: V75 Direkt med Elitloppet från Solvalla.
TV12 klockan 18:00-20:00: Inför Elitloppet från Solvalla.
TV4 klockan 20:00-21:00: Final Elitloppet från Solvalla.

Solvalla podcast hittar du här.

Solvallas banprogram för hela helgen hittar du nedan.

In och rösta här också.

Travsport.se

Vår hemsida har också en bra service.

Här hittar du t ex startlistor (nu) och kompletta resultat (allt eftersom loppen körts).