Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Månprinsen till start i Elitkampen

En överraskande anmälan i kallblodens eget elitlopp. Tvärtemot vad Gunnar Melander sagt under våren så kommer kallblodskungen Månprinsen A.M. till start i söndagens Elitkampen.


9,1 miljoner intjänat och 71 segrar på 110 starter. Gunnar Melander har vunnit det mesta med Månprinsen A.M. -  men aldrig Elitkampen på Solvalla. I fjol ströks kallblodskungen ur loppet på grund av en skada och kom inte till start igen förrän elva månader senare. Månprinsen A.M. imponerade i comebacken, var bra vid andraplatsen gången efter och fin igen vid segern på Romme för snart två veckor sedan. Elitkampen skulle dock bli för tufft för 13-åringen menade Gunnar Melander. Som nu ändrat sig. Månprinsen A.M. anmäldes till söndagens stora drabbning över sprinterdistans.

– Jag vet inte hur turerna har gått riktigt men det var en oerhörd positiv överraskning att Månprinsen dök upp i anmälningslistan, säger Solvallas Markus Myron.

Månprinsen A.M. är ett av Sveriges genom tiderna bästa kallblod som på söndag alltså har chansen att lägga loppet Elitkampen till meriterna.

Sex hästar blev inbjudna till loppet. Gunnar Melander höll låg profil och tog chansen att anmäla sin häst till loppet i sista stund.

Startlista Elitkampen, Solvallas lopp 1

1 640 meter, autostart

1. Pydin - Ove A Lindqvist
2. Vixus - Jorma Kontio
3. Polara - Iikka Nurmonen
4. Odd Herakles - Tom Erik Solberg
5. Tangen Haap - Björn Karlsson
6. Josveis - Mika Forss
7. Roli Eld - Adrian Solberg-Akselsen
8. Lome Brage - Erlend Rennesvik
9. Åsrud Vilja - Örjan Kihlström
10. Månprinsen A.M. - Gunnar Melander

Förstapris: 500 000 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerad måndag 25 maj 2020. kundtjanst@travsport.se