Svenska Travligan (STL) laddar för finaler

STL kommer på lördag till Solvalla och i bagaget finns ett antal finaler. Dan före dan bjuder Solvalla dessutom på speedrace och långloppet Harper Hanovers lopp. En dag med toppsport!


Lady Snärts lopp (lopp 5) är ingen final utan ett försök till Stoeliten. Själva loppet är det dock inget fel på då det vimlar av bra hästar här. En är Donato Hanover-dottern Double Exposure, som vann det här loppet 2018. Hon årsdebuterade i Kalmar på 11,2ak och blir svårstoppad igen. Den här pållen var med i Elitloppet ifjol. Björn Goop har anmält tre ston och kör själv fjolårssegraren Mellby Free. I startlistan finns också Tessy D’ete (som var så bra i Örebro) och Hevin Boko (som aldrig gör ett dåligt lopp).

Om vi vänder blad så hamnar vi i Klass II-finalen (lopp 6). Medeldistans och autostart är det som gäller här. Längst ut på vingen startar Don Fanucci Zet som var slagen med ett huvud i Kungapokalen av Aetos Kronos senast. Hästen gick då 11,5am i sin 10:e start! Världsmästaren Rick Ebbinge kommer åter med Velten Limelight (som vann på Åby). Starke Mr Marvelous och Gardner Shaw (helbror till Deep Pockets) borde också vara långt fram.

Very Kronos övertygade på alla sätt senast då han var hur bra som helst när han vann i Örebro. Ska vi tro att han relativt tidigt är i ledningen och stannar där ända in i mål i Silverdivisionens final (lopp 7)?

Karamell Hill var en av tre vinnare för Björn Goop på Mantorp. Nu kommer hon ut i Diamantstoets final (lopp 8). Hon kan mycket väl vinna igen men en final är alltid lite tuffare. Goop själv lånar ut Anthara Bi (bilden) till Jepson och de kan vara ett motbud från springspår på tillägg. Men Goop får se upp med flera, t ex Indra’s Secret (stark som en björn), Sharp Dream, Argbiggan och Millie Millionaire.

Per Lennartsson kör flera bra hästar åt Robert Bergh på lördag. En är Vikens High Yield som Per vann med i lördags i Gävle. Nu ska man försöka vinna Bronsdivisionens final (lopp 10). Seismic Wave med fyra raka är en av de man i så fall måste slå. Och Giant Shadow kan man aldrig räkna bort. Better Boss hänger fortfarande kvar på näthinnan efter segern i Umeå.

Återstår Klass I-finalen (lopp 9) som vi tror är en öppen historia. Eller ska Van Gogh Z.S. måla ihop ett staket? Eller är Armour As lika snuskigt bra igen? När två träter vinner en tredje – Master Blaster? Eller finns det fler kort i leken?