Claes Broberg ny sportsamordnare på Svensk Travsport

Claes Broberg har idag utsetts till ny sportsamordnare på Svensk Travsport. Han lämnar därmed sin tjänst som VD och sportchef på Örebrotravet.


Grattis till nya jobbet, Claes. Vad lockade?

- Jag brinner för sportfrågorna och mina arbetsuppgifter kommer nu mer renodlat handla om travsporten och människor i sporten. Efter många års arbete lokalt på travbanor blir det intressant att jobba mer utifrån ett helhetsperspektiv, Det känns som en mycket inspirerande uppgift, säger Claes Broberg, som börjar på Svensk Travsport under juni månad.

Claes Broberg har tidigare varit platschef på Skelleftetravet och de senaste elva åren verksam på Örebro. Nu kommer han bland annat arbeta med landets propositioner, Svenska Travligan och andra nationella tävlingar. Andra uppgifter berör licensfrågor på förbundsnivå, sportfrågor, startanmälningar och utvecklingsprojekt.

- Claes har stor erfarenhet av svensk travsport och hans kompetens passar perfekt in i rollen som sportsamordnare. Claes är en omtyckt kollega och medarbetare så jag är övertygad om att han kommer att passa fint in i en stark och engagerad sportavdelning, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

- Att Claes Broberg slutar är naturligtvis ett avbräck. Han besitter en stor arbetskapacitet och har upparbetat en enorm kunskap för jobbet. Från mig som ordförande och på övriga i styrelsens vägnar gratulerar vi Claes till chansen att gå vidare i karriären och vi önskar honom naturligtvis all lycka till, säger Fredrik Ashem, ordförande på Örebrotravet:

Publicerad onsdag 18 mars 2020. kundtjanst@travsport.se