Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Sjunnesson historisk

Jörgen Sjunnesson vinner mer och mer. Under 2019 vann han 60 lopp totalt och hemma på Jägersro ligger han nu trea i kuskligan. Före sig har han bara Thomas Uhrberg och fjolårets champion Joakim Lövgren. Men Sjunnesson har också vunnit lopp i både Danmark och Tyskland i år. Ifjol var han så lyckosam där så att han vann mer lopp där än hemma i Sverige.


En färsk utredning från Nordiska Travmuseet i Årjäng redovisar nu Jörgen Sjunnessons alla segrar sedan han klev in i Tusenklubben den 12 augusti 2005 i Kalmar. Efter avstämning med tyska och danska förbundet har Jörgen Sjunnesson tom den 23 mars i år vunnit 2 024 segrar som kusk. Vid nyår stod han på 2 012 och hans seger 2 000 togs (tyvärr utan att uppmärksammas) med Olivia Cheri i Halmstad den 21 oktober ifjol.

– Jag har haft 2 000 vinster som mål under en period och jag är bara glad att man lyckats sammanställa alla segrarna säger Jörgen Sjunnesson innan han packar väskan och beger sig mot Jägersro som har tävlingar idag.

Jörgen har segerdefilerat med världsstjärnan Revenue. En månad efter att Lutfi Kolgjini vunnit Nat Ray Trot 2004 på Meadowlands i New York vann Jörgen med honom i Kanada.

En annan storstjärna Jörgen fått köra är Maharajah. Rättviksloppet i juni när hästen var fyra år. Att segerdefilera med Maharajah är Jörgen ensam om att ha gjort, förutom då Örjan Kihlström som var ordinarie kusk.

Jörgen körde då och då Triton Sund. Paret vann bland annat Sundsvall Open Trot 2008 och belönades med en miljon kronor! Triton körde Jörgen också i Elitloppets final 2009 och i Kanada samma år.

– Jag passar på och skickar ett tack till alla tränare och andra hästmänniskor. Det är tack vare er jag kunnat köra så många fina hästar och fått uppleva så mycket glädje säger Jörgen Sjunnesson.

Human Behaviour, Sahara Shadow, Krossed Out, Hot Shot Knick, Intoxicated och Soutwind Mozart är exempel på stjärnor som Sjunnesson vunnit med.

– Jag har aldrig haft något stort stall bakom mig utan jag har haft oerhört många uppdragsgivare genom årens lopp avslutar Jörgen innan han packar väskan för en ny travdag på Jägersro.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad tisdag 24 mars 2020. kundtjanst@travsport.se