Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Svenska Travligan (STL) till Halmstad

På lördag kommer Svenska Travligan (STL) till Halmstad. Men på grund av Coronaviruset så blir det tävlingar utan publik. En som däremot är där är Klas Olsson (bilden). Han ska köra en av vinnarkandidaterna – Boss Alley - i ungdomsloppet.


Petri Puro är oerhört skicklig. Som uppfödare och tränare. Han plockar fram stjärnor på löpande band, trots en lite verksamhet. Årets resultat är enastående – 12 starter och fem segrar!

En av Petri Puros segrar i år har Maestro Crowe tagit, han är favorit till segern i Klass II (lopp 6). Maestro är en lillebror till Cash Crowe (hon vann Derbystoet 2017 och Sto-SM 2018) och han vann fem lopp på sex starter ifjol. Senast lekte han sig till seger på 14,4a över 2 640 meter. Då såg han ut att kunna springa minst en sekund snabbare. Nu är distansen ett halvvarv längre. Detta är ett råämne som verkar hur stark som helst. Går han felfritt är det näst intill garanti på att ingen slår denna häst som kan bli en kanon.

En etablerad stjärna och miljonär från Petris stall är Martin de Bos. Han är ute i Silverdivisionen (lopp 10) och möter där evighetsmaskinen Grainfield Aiden, som han var tvåa bakom senast. Kan Martin leda hela vägen från innerspår denna gång?

I Gulddivisonen (lopp 7) startar Petri Pro sin egen Master Crowe. Han får det dock kämpigt då motståndet bland annat består av Night Brodde och Disco Volante. Night Brodde har fyra raka i Sverige och senast vann han på 10,9ak. Hästen har toppform men startar från bricka sju. Disco Volante vann senast på 10,3ak och startar utanför Night Brodde. Kan Zack’s Zoomer (nu med Goop) lura i vassen?

STL i Halmstad innebär såklart att Peter Untersteiner har ett antal chanser. Redan i inledande Diamantstoet (lopp 5) har Peter en bra chans med Power Vacation. Men då måste hon slå segerstaplaren Rexine och slå de mer rutinerade damerna som säkert kommer med vassa spurter till slut. Peter har också bra chans med Look Håleryd i Klass I (lopp 9), samt med Adde S.H. i Bronsdivisionen (lopp 11).

Återstår ungdomsloppet (lopp 8), som är öppet. Här finns många kommande stjärnor bland kuskarna då vi i startlistan t ex hittar namn som Kevin Oscarsson och Magnus A Djuse. Totalt vann kuskarna i ungdomsloppet nästan 400 lopp ifjol.

Min favorit här är Bossy Alley som tränat bra och som nu ska gå utan skor. Kör gör rutinerade Klas Olsson (han har haft Östersund, Eskilstuna, Åby och nu Halmstad som hemmabana) som under de tre senaste åren (2017-2019) vunnit totalt 21 lopp och kört in nästan två miljoner.  

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se