Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Per Nordströms största dag som travtränare

Andra raka segern i Svensk Uppfödningslöpning. Per Nordström hade tre chanser i årets final och hästarna slutade etta, trea och femma med stoet Islay Mist Sisu i topp. – Underbar segerglädje och fantastiskt resultat för stallet. Det här är det största jag lyckats med, jublade Jägersrotränaren.


Per Nordström vann Svensk Uppfödningslöpning 2012 med Demin Boko och i fjol med Revelation. I år hade Jägersrotränaren tre chanser i tvååringarnas största lopp efter att ha dominerat uttagningsloppen. Och det blev en andra raka triumf för stallet i det klassiska loppet som körts sedan 1926.

– Jag är superstolt, både att försvara titeln, och att få med tre i finalen och att det blir etta, trea och femma, sa Per Nordström.

Islay Mist Sisu höll undan med minsta marginal från ledningen tillsammans med kusken Peter Ingves före Svante Båth-tränade Mellby Jinx och Erik Adielsson. Per Nordström själv satt bakom Good Vibes som knep femtepriset medan stallkamraten Felix Orlando slutade trea i händerna på Örjan Kihlström.

– Underbar segerglädje och fantastiskt resultat för stallet.

– Pengamässigt det mesta jag kört in till stallet på en dag, konstaterade Per Nordström.

Islay Mist Sisu tjänade 1,4 miljoner kronor medan Felix Orlando fick 350 000 kronor för sin tredjeplats och Good Vibes belönades med 105 000 kronor som femma. Totalt 1 855 000 kronor för stallet.

”En mönsterelev”

– Islay Mist Sisu har varit en mönsterelev och gjort allting rätt och det har gått spikrakt uppåt. Nu blir det bokslut för i år och sedan kommer hon att leverera nästa år.

– Vi jobbar med individuella pass, det gäller att de unga hästarna har kul, förklarade Per Nordström stallets succé i landets största tvååringslopp.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerad den 21 november 2020. kundtjanst@travsport.se