Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Svenska Travligan (STL) till Jägersro

Jägersro - Sveriges första travbana byggd 1907 – bjuder på lördag på Svensk Uppfödningslöpning och för Gulddivisionen Meadow Prophets Minne.


Svensk Uppfödningslöpning (lopp 8) för 2-åringar lockar med 700 000 kronor, hederspriser och evig ära och berömmelse vid mållinjen. Per Nordström har hela tre hästar med i loppet och de kan mycket väl ta de tre första platserna. I så fall kopierar Per Nordström Ulf Nordins tränartrippel i ett klassiskt lopp (Kriteriet 1982). Men motstånd finns, kanske mest från Mellby Jinx. 2-åringar kan vara lite ojämna och om favoriterna har en sämre dag, så finns det många som kan överraska i fältet.

I Gulddivisionen (lopp 10) tror de flesta att Elian Web (bilden) åter ska ta ledningen och spåra hela vägen hem. Elitloppshästen Elian Web har haft ett kanonår med vinst i två miljonlopp (Paralympiatravet i Sverige och Suur-Hollola i Finland), båda över medeldistans och autostart (samma som på lördag). Han är snabb ut och har ett perfekt läge. Intressantaste starten i fältet gör Diamanten, som gör debut för stall Goop.

Två ston med bra form är Mily i Diamantstoet (lopp 6) och Ovation L.A. i Klass II (lopp 7). Milly har gjort tre topplopp på raken nu (1-1-2). Avslutade sista varvet efter 11 senast.. Ovation L.A. har aldrig varit sämre än trea, åtta segrar på tolv starter, två av två i Sverige, startsnabb osv. Det finns helt enkelt inte något negativt att säga om henna. Spets och slut?

En annan startsnabb häst är Björn Goops Frodo S. som startar i Klass I (lopp 9). Även han kan nå ledningen, men han får se upp för Västerbo Imtheman, Upper Face och Easy Cash.

Peter Ingves har flera bra chanser under dagen. I Silverdivisionen (lopp 11) har han Azimut. En tysk som kommer med två raka segrar i Berlin. Hästen har dock varit här tidigare. Så sent som i juli vann Ingves och Azimut på Jägersro. Repris på lördag?

Återstår Bronsdivisionen (lopp 5) som är ett öppet lopp.

Nedan kan du ladda ner Jägersros banprogram i färg - nu med dressen på kusken avbildad.