Foto: Tom Jönehag, TR Bild

Svenska Travligan (STL) till Romme

Romme står på lördag som värd för en extraomgång i Svenska Travligan. Tanken var att svenska ekipage denna helg skulle tävlat i Norge, men covid-19 satte krokben för den planeringen och då fick Romme i Borlänge rycka in.


I Gulddivisionen (lopp 7) kommer Very Kronos ut igen. Lång distans och autostart passa honom perfekt. I de tre senaste starterna har han vunnit Stig Lindmarks Styrkeprov i Skellefteå, Svensk Mästerskap på Åby och varit tvåa i Müllers Memorial på Jägersro. Han har under året utvecklats enormt och gått från löfte till (värld-) stjärna!

I Bronsdivisionen (lopp 11) startar formstallet Robert Bergh Van Gogh Z.S. Love You-sonen är snabb ut och kan kanske nå ledningen. Väl där kan han dirigera hela loppet. Skulle det krångla kan Global Winner och Global Tailwind vara segerkandidater.

Muscle Hill-sonen Trixton har två döttrar som på Romme ska försöka vinna Diamantstoet (lopp 6). 3-årige Joyful Trix och Örjan Kihlström startar 20 meter före 4-årige Laleh Pellini och Björn Goop. Den senare visade senast att hon har formen på topp. I tredjespår malde hon ner övriga efter en slutrunda på 12,5. Laleh har en syster som heter Caddie Lisieux och en bror som heter Readly Express…

Örjan Kihlström (bilden) är en av väldens bästa kuskar med över 6 800 segrar och så många storsegrar att hans karriär är svår att summera. I Silverdivisionen (lopp 9) och Klass I (lopp 10) har han två bra chanser med Reigning Moni och Dream Creation.

Återstår Klass II (lopp 5) som är öppet.