Foto: Matilda Öhrman, TR Bild

Åby laddar för många Svenska Mästerskap

Åbytravet kör på lördag hela sju olika Svenska Mästerskap. Mest prispengar är det till segrarna i Sto-SM och Svenskt Mästerskap, där en halv miljon var väntar på segrarna.


Lägg därtill Ungdoms-SM, Dam-SM, Amatör-SM, Monté-SM och Montéryttar-SM och alla förstår att Åby serverar en toppdag.

I Sto-SM ska Mellby Free & Co möta Conrads Rödluva. Den senare har inte startat sedan mitten av augusti då hon vann EM för ston.

I det Svenska Mästerskapet startar tolv hästar över 2 640 meter med autostart. En är Who’s Who (bilden). Om han vinner så har han vunnit Derbyt (Jägersro) som 4-åring, Jubileumspokalen (Solvalla) som 5-åring och SM (Åby) som 6-åring. Onekligen en snygg svik som finns inom räckhåll. Hästar som tidigare vunnit alla tre loppen är Queen L. och Readly Express.

Men hans motståndare vill såklart sätta krokben för Travkomaniets stjärna (Örjan Kihlström kör och Pasi Aikio tränar). En är Very Kronos som igår genrepade genom att vinna Stig Lindmarks styrkeporv uppe i Skellefteå.

Kopplat till Åbys SM-dag är också Sweden International Yearling & Mixed Sale. Fredag kväll, med första utrop klockan 17.00, kör man en digital auktion som du hittar här. Över 100 1-åringar, 2-3-åringar, starthästar, fölston, levande föl-avgifter och hingstandelar bjuds ut.

Startlistorna till Åbys alla lopp hittar du längre ner på sidan.