Foto: Claes Kärrstrand, TR

Arvsfonden stödjer byggandet av körhall på Örebrotravet

Örebro Travsällskap får stöd med drygt 1,5 miljoner kronor från Arvsfonden för nybyggnation av körhall.


- Ett fantastiskt besked. Vi har jobbat med det här projektet en period och stödet från Arvsfonden möjliggör för oss att utveckla vår travskoleverksamhet och nå barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Efter STL-tävlingarna på lördag sätter vi oss ned och börjar planera. Förhoppningsvis kan det bli invigning inom ett år, säger Örebros VD Robin Thörn.

Projektets syfte är att kunna bedriva körning och monté med travhästar och ponnies året runt i en säker och funktionell miljö för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Genom att bygga en körhall i anslutning till föreningens anläggning kan verksamheten bedrivas oberoende av väder och årstid. Nya målgrupper ska inkluderas via samarbete med föreningar och funktionshindersorganisationer i Örebro kommun. Verksamheten kommer att bedrivas både enskilt och i grupp. Prova-på-kurser, studiebesök och öppet hus ska också arrangeras för att locka fler till travsporten.

Utbildningsansvariga Lena Thybeck:

- Jag är jätteglad! Hästar har en läkande kraft och tillsammans med Claes Broberg har jag jobbat för att utveckla och bredda vår travskoleverksamhet. Det finns ett stort behov att fylla runt Örebro och med körhallen kommer vi kunna ha igång verksamheten året runt. Vi har fått mycket bra stöd av handläggare från Arvsfonden när vi jobbat med projektet och självklart satsar vi själva medel också.

Publicerad torsdag 22 oktober 2020. kundtjanst@travsport.se