Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Svenska Travligan (STL) till Jägersro

C.L. Müllers Memorial har körts sedan 1927. Många topphästar har vunnit loppet och vem som vinner årets upplaga vet vi på lördag kväll.


Müller Memorial (lopp 11) är ett getingbo där man kan sortera ut tre topphästar som toppkandidater till segern. Vi tänker på Moni Viking, som i näst senaste starten slog världsrekord på just Åby när han vann Åby Stora Pris. Very Kronos som i senaste starten vann SM, även det på Åby, på svenskt rekord. Derbyvinnaren Cyber Lane har haft en fantastisk karriär med 25 segrar och 38 gånger bland de tre första på 47 starter. Frågan är om han inte är i sitt livs form!

Björn Goops (bilden) har gått fram som en virvelvind under 2020 och han är redan förbi fjolårets siffror både som kusk och tränare. En av de flitigaste lördagshästarna hos Goop i år är Zap di Girifalco som vunnit fyra STL-lopp (en i Brons- och tre i Silverdivisionen) i år. På Jägersro har han en lämplig uppgift i Silverdivisionen (lopp 7).

Goop har också toppchans i Klass I (lopp 5) med Royce Rolls och i Diamanstoet (lopp 6). Där ska han och Brenda Grif försöka hålla undan för tilläggshästarna. Bland dessa rankas Aura S.L. från springspår högt efter sin makalösa spurt senast.

Robert Bergh har ordning på statistiken. Han själv är på väg mot 100 segrar och stallet 200. En pinne i båda kolumnerna blir det om han och Indra’s Secret kan vinna stayerloppet över 3 180 meter på lördag. Hon har varit ute på samma distans vid tre tillfällen tidigare och blivit 1-1-2.

I Bronsdivisionen (lopp 9) är ska Ingo försöka knocka Farlander Am. Ingen lätt uppgift då Johan Svenssons häst sprang nytt rekord senast trots punktering efter 300 meter!

Återstår Klass II (lopp 8) som är ett öppet lopp och svårtippat.