Foto: Jeannie Karlsson, TR Bild

12 kval leder till SM

Lördagen den 10 oktober avgörs Amatör-SM 2020 på Åbytravet. 12 kval ska innan dess sålla fram ett finalfält och just nu är fem finalister klara. Under resterande delen av september ska ytterligare sju vaskas fram.


Örebro och Lindesbergs representant var först ut. Jullan Palema ordnade en finalbiljett till Mercedes Balogh (bilden) via seger i Örebro med fyra längder. Klart är också att Gateruds Kashmir och Jan Silvén representerar Färjestad, Åmål och Årjäng. Paret tog sin seger på Färjestad i förra veckan. Emil Pettersson tränar hästen som nu vann på 14,5am.

I fredags blev ytterligare två ekipage klara för final. Först ut var Google Sisu och Jessika Sidbäck som via seger på Bergsåker nu kommer att representera Bergsåker och Östersund. I Bollnäs kunde Winnie The Pooh segerdefilera efter en vid sistasväng och oerhört fin spurt över upploppet för Hans Svedin. De kommer representera Bollnäs och Hagmyren.

I söndags på Vaggeryd vann Reddington och Frank Nilsson med många längder. De kommer i finalen på Åby att representera Vaggeryd och Halmstad.

Återstående kvallopp för att ta sig till finalen körs:

Boden 17 september
Dannero 20 september
Mantorp 21 september
Axevalla 22 september
Solvalla 22 september
Romme 25 september
Jägersro 25 september

Final på Åby 10 oktober

I finalen på Åby väntar guldhjälm, SM-väst, hederspris och lagerkrans till segrande körsven. Samt ära och berömmelse.

Publicerad tisdag 15 september 2020. kundtjanst@travsport.se