Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Kriteriehelg på Solvalla

Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Trav-Oaks på lördag och STL Open, Walter Lundbergs Memorial och två kval till Europaderbyt på söndag. Lägg därtill hästauktion och kommande helg är en av årets intressantaste på Solvalla.


Nytt för i år är att både Kriteriet och Oaks körs på lördag. Vid mål väntar två miljoner respektive 1,4 (eller dubbla beloppet om hästen är med i premiechansen).

Trolig favorit i Kriteriet är Björn Goop-tränade San Moteur (Panne de Moteur-Aung San Suu Kyi) som är obesegrad i fem starter. På lördag körs han av rutinerade Per Lennartsson.

Svante Båth-tränade Barbro Kronos (Trixton-Fama Currit) vann sitt försök till Oaks med sex längder och har många förespråkare. Barbro Kronos segrade som 2-åring. Totalt har hon nu startat i sju lopp, vunnit fem och alltid varit bland de tre första.

På söndag körs Walter Lundbergs Memorial, två uttagningslopp till Grand Prix de l’UET (Europaderbyt) och STL Open, loppet som i år ersätter Masters-finalen. Medeldistans, auto, 10 startande och 750 000 kronor till segraren. Finalfältet har sållats fram via sommarens och höstens storlopp.

Lägg därtill Kriterieauktionen. Visning har skett och auktionen pågår under fem dagar (torsdag, fredag, lördag, söndag och torsdag igen). Online såklart och 340 hästar i katalogen totalt. För att nå auktionen klicka här eller på länken nedan.

Bilden: Kriterievinnaren 2019 Power med skötaren My Hedberg.