Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Svenska Travligan (STL) till Jägersro

Jägersro kör trippeltrav till helgen, trav både fredag, lördag och söndag. Höjdpunkterna är STL-loppen på lördag och Svenskt Trav-Derby och Derbystoet på söndag.


På lördag körs Birger Bengtssons Minne som Gulddivisionen (lopp 9) och där hoppas hemmatränaren Joakim Lövgren kunna försvara innerspåret med Racing Mange (bilden) och leda runt om i detta kortlopp (med autostart). Vid mål väntar 150 000 kronor. Men också friska poäng för den som vill kvala in till STL Open.

Birger Bengtssons vann Svenskt Trav-Derby 1968 med hästen Björn. På lördag kan en annan Björn (Goop) vinna Birger Bengtssons Minne. Björns stjärnsto Mellby Free är kanske den starkaste utmanaren till Racing Mange.

Björn har också en bra chans med Shapes från innerspår i ett kortlopp i Klass II (lopp 6). Kan säkert få en bra resa, eventuellt i rygg på Awesome Kronos och Erik Adielsson som är spetsfavorit i loppet. Björn fortsätter sedan med Royce Rolls (lopp 7) och Laleh Pellini i Diamantstoet (lopp 8). Laleh har i de fem senaste starterna endera vunnit eller blivit diskad. Hur blir det på lördag?

Conrad Lugauer har lite lägre segerprocent för stallet i år. På lördag har man dock två bra chanser med Nero Maximus i Bronsdivisionen (lopp 5) och Harran Boko i Silverdivisionen (lopp 10). Och stallet har vässat formen, i tisdags var man till Axevalla med tre hästar och vann med alla tre.

Återstår Klass I-loppet (lopp 11). Där får Mellby Granat och Exclusive Matter se upp med Booze (som var nära att kvala in till Derbyt) och Newport Beach (bara vinner och vinner).

Under helgen är det också hästauktion. I katalogen till Kolgjini Online Sale finns totalt 53 hästar och fem betäckningsrätter. Man startar fredag och lördag klockan 20.00. Redan nu hittar du massor av info här.