Unionskampen och Kallblodsdivisionen i fokus när STL kommer till Färjestad

I helgen körs Svenska Travligan och Unionstravet på Färjestad. Bland annat kommer de bästa kallbloden att göra upp i Unionskampen, tillika STL kallblodsdivisionen. Vi tog ett snack med travbanechef Marie Svensson om upplägget inför helgens stortrav.


Hallå där Marie, hur känns det att köra en av era största tävlingsdagar för året i dessa tider?
– Det är klart att det känns lite annorlunda. Unionstravet 2019 var min första stora travdag som marknadschef på Färjestadstravet. Den dagen gick hjärnan på högvarv och jag tänkte att nästa Unionstrav kommer att bli så mycket lättare för mig i min roll. Då hade jag inte en tanke på att vi skulle kunna vara helt utan publik.

Men helt utan publik är ni ju faktiskt inte, ni har fått ok från polisen att ha sittande gäster i restaurangen, eller hur?
– Ja precis, vi kommer att ha några inbjudna gäster i form av hästägare och sponsorer på plats i restaurangen. Det känns fantastiskt roligt, men det innebär också ett stort ansvar såklart. Vi håller just nu som på att kontakta alla berörda för att erbjuda dem platser.

Ser själva tävlingsdagen också annorlunda ut?
– Ja, det är lite skillnad mot tidigare. Till exempel får vi tyvärr inte ha insprängda ponnylopp, så Ponnykampen kommer inte att köras i år, vilket är lite tråkigt. Även Unionskampen är lite annorlunda då vi inte haft några inbjudningar. Det är ett rent anmälningslopp i år, men vi har gjort förbehåll för svenska och norska ekipage med högst startpoäng.

Vad tror du om chanserna i Unionskampen, STL kallblodsdivisionen? Blir det "svensk" seger? 
–Jag tror tyvärr inte att det blir en svensk seger i år, då vi har det norska fenomenet Odd Herakles på plats! Däremot tycker jag att det är fantastiskt roligt att vi har en Färjestadshäst med i Unionskampen i Emil Mollyn. Han tränas av Petter Glittum, som har sitt stall på Färjestadtravet.

Jennifer Wigh
jennifer.wigh@travsport.se

Publicerad fredag 18 september 2020. kundtjanst@travsport.se