Foto: TR Bild

Kallblodsklassikern utjämnar prissummorna

Arena Dannero och Östersundstravet har gemensamt beslutat att utjämna prissummorna i Svenska Kallblodsklassikern.


Det betyder att förstapriset i Kriteriestoet respektive Derbystoet höjs med 150 000kr samtidigt som förstapriset i Kallblodskriteriet och Kallblodsderbyt sänks. Nya förstapriser blir istället 500 000kr för treåringarna i respektive Kriterieklass, samt 600 000kr för fyraåringarna i Derbyloppen. Förändringen börjar gälla från och med 2022.

- Det känns helt rätt att utjämna prissummorna mellan könen i de här loppen. Det är väldigt otidsenligt och orättvist att stona ska tjäna mindre än hingstar och valacker, säger Henrik Lindgren, vd på Arena Dannero och Bergsåker.

Det positiva med denna förändring är att prispengarna totalt sett ökar med 200 000kr i Svenska Kallblodsklassikern. Samtidigt renodlas klasserna, det blir ett lopp för hingstar och valacker och ett lopp för stona. Tidigare var Kallblodskriteriet och Kallblodsderbyt en öppen klass, d v s ston fick vara med även där.

- Nu när prispengarna är lika är det naturligt att renodla loppen. Vi tror att denna satsning ska stimulera kallblodssporten ytterligare, säger Lindgren.

- Vi har förankrat detta beslut med både Svensk Travsport och Sleipner och samtliga är positiva. Vi kommer att arbeta tillsammans för att höja prispengarna på sikt till nuvarande hingstnivåer, avslutar Lindgren.

Sista dag för att anmäla din tvååring född 2019 till Kallblodsklassikern är 30 april 2021.

Kom ihåg att det nu går att anmäla via sitt konto på travsport.se till Kallblodsklassikern 2022-2023. Läs mer i länken nedan.

Mer information:
Henrik Lindgren, vd Arena Dannero och Bergsåker: 070-087 49 72
Mattias Stenby, sportchef Östersundstravet: 070-545 65 18

Pressmeddelande från Arena Dannero och Östersundstravet