Nyinsatt STL-dag på Mantorp lördag 20 mars

Lördag 20 mars körs den så kallade Unionskampen på norska Momarken. På grund av de strikta begränsningarna kring gränspassager blir det förmodligen svårt för svenska tränare och kuskar att starta i Norge den dagen. Svensk Travsport har därför planerat in en nyinsatt STL-tävling på Mantorp samma dag.


- Pandemin orsakar fortsatt problem för gränspassager mellan Sverige och Norge, och mycket tyder på att tuffa begränsningar finns kvar även om en månad. Momarkens STL-tävlingar 20 mars riskerar därmed i praktiken att bli utan svenskt deltagande. Därför vill vi erbjuda de svenska tränarna, hästägarna och övriga travintresserade en extrainsatt svensk STL-tävling den lördagen, berättar Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

Mantorp kör STL lördag 20 mars

- Mantorps nya tävlingsdag har tolv lopp med fullständiga STL-försök och samma prispengar som en ordinarie STL-lördag. Det blir alltså ytterligare en försöksomgång i STL-meeting 3, eftersom även Momarkens STL-omgång genomförs som planerat - fast troligen med helnorska startfält. Detta blir de två första försöksomgångarna i det långa STL-meeting som mynnar ut i finaler på Solvalla under Elitlopps-helgen, säger Petter Johansson.

Svensk Travsports dotterbolag ATG kommer att erbjuda spelet V75 till Mantorps tävlingar 20 mars, som sänds i tv på samma sätt som en vanlig STL-lördag. Startanmälningarna till Mantorps tävlingar 20 mars sker söndag 14 mars.

Du hittar de nya propositionerna i tävlingskalendern på travsport.se eller genom att klicka här.