Foto: privat

Hallå där Annette Jansson…

…som tagit över som projektledare för Till start. Hur känns det här?


– Det känns superkul att få jobba med ett så roligt projekt som Till Start, det är så positiva deltagare och coacher. Det känns lyxigt att ta vid efter Tina Virkama som verkligen har planerat och genomfört det med bravur fram till nu. Allt väl dokumenterat och jag har kommit till dukat bord kan man säga. Jag brinner verkligen för travet, så för mig känns det lyxigt att få fylla mina dagar med detta. Och en eloge till gänget på Svensk Travsport som mottagit mig så väl.

Vad händer i projektet just nu?
– Just nu är planeringen för vårens träffar i full gång, och i början av februari kommer deltagarna kunna gå en kurs i foderlära av och med Malin Connysson, digitalt såklart. Vi planerar även för kommande föreläsningar och informationsfilmer som deltagarna ska få ta del av.

Går det verkligen att genomföra informationsträffarna coronasäkert?
– Ja vi har en plan som vi kommer jobba efter så att vi följer rekommendationerna. Vi är dessutom utomhus en stor del av tiden, speciellt vid den delen när coacherna ser deltagarna på banan. När det sen är dags för mönstring av hästarna och deras utrustning samt den feedback coacherna har till deltagarna kommer det att ske med ordentligt avstånd. Och endast tränaren samt coacherna och en sekreterare som dokumenterar det som sägs kommer att finnas på plats.

Vi har även gjort en del andra förändringar, exempelvis serveras ingen förtäring. Det kan ju tyckas tråkigt, men det är en av detaljerna vi ändrar på för att minska risken för smittytor. Deltagarna får ha med sig egna picknickkorgar i bilen istället.

Är det nya deltagare denna gång?
–Nej denna gång är det av just "coronaskäl" beslutat att vi inte tar in några nya deltagare, men vi genomför träffarna enligt plan så att de som var med i fjol får en utlovad uppföljning och vidare coachstöd.

Men kommer det att bli möjligt för nya deltagare att vara med framöver? Blir det en ny omgång?
– Ja det är ju en bra fråga, som nog ingen riktigt har svar på än. Efter årets två omgångar med träffar ska hela projektet utvärderas, troligen någon gång under hösten. Därefter kommer framtiden att diskuteras. Men jag hoppas såklart att man rullar vidare med ett år till.