Foto: TR Bild

Snart kommer digitala ägarskiften – detta gäller då

Under andra halvan av augusti planerar vi att släppa den första versionen av digitala ägarskiften. Då kommer alla privatpersoner över 18 år med svenskt personnummer och alla juridiska personer med bolagsrepresentanter som uppfyller kraven att kunna anmäla och signera ägarskiften via Bank-ID direkt i sitt användarkonto här på travsport.se.


Något exakt datum är ännu inte satt, men funktionen är under sluttestning och kommer alltså att släppas någon gång under andra halvan av augusti. I denna första version är det endast ägarskiften där privatpersoner över 18 år som har svenskt personnummer samt juridiska personer som har bolagsrepresentanter med fullmakt som uppfyller samma krav som är parter. Det som krävs är att alla inblandade parter, d.v.s. företrädaren för säljaren och både företrädare och delägare för köparen, uppfyller kraven och har ett användarkonto här på travsport.se.

Även nuvarande delägare, d.v.s. i det säljande ägarskapet, kommer att kunna se status på ägarskiftet även om han eller hon inte kan signera eller göra något annat.

Funktionen fortsätter att utvecklas och i nästa release kommer tecknande av leasingavtal att komma.

Detta behövs för att kunna använda digitalt ägarskifte:
Som privatperson
- att du har svenskt personnummer och är över 18 år.
- att du har ett användarkonto på travsport.se
- att du har ett Bank-ID

Som juridisk person
- att du själv eller någon annan är registrerad som bolagsrepresentant med fullmakt för användarkonto hos Svensk Travsport
- att bolagsrepresentanten har svenskt personnummer och är över 18 år.
- att bolagsrepresentanten har ett användarkonto på travsport.se
- att bolagsrepresentanten har ett Bank-ID

Observera att den som är registrerad som bolagsrepresentant med fullmakt kommer att få tillgång till tjänsten direkt när den släpps. Om du har en eller flera bolagsrepresentanter för ditt bolag och inte vill att denna person ska kunna anmäla ägarskiften eller signera dem behöver du återkalla fullmakten.

Blanketter för att ansöka om samt återkalla fullmakt finns i rutan nedan. Där finns också en länk till att ansöka om ett gratis användarkonto här på travsport.se.