Foto: Svensk Travsport

Avelsvärderingen för kallblod tidigarelagd

Som brukligt under hösten kommer det att hållas avelsvärdering av både varmblodiga och kallblodiga hingstar. En förändring för året är dock att kallblodens avelsvärdering i Sverige är tidigarelagd med cirka 1,5 månad.


Tidigare år har den svenska avelsvärderingen av kallblodiga hingstar hållits i mitten eller slutet av oktober. Detta har inte varit optimalt, då möjligheten att för att visa upp hingstarna på bästa sätt blir sämre då banorna börjat frysa och vädret spelat avelsvärderingsnämnden stora spratt.

Under 2021 kommer därför den svenska avelsvärderingen för kallblod att genomföras redan vecka 37.  Liksom 2020 är det travsportens riksanläggning Wången, utanför Östersund, som står som värd.  Den norska avelsvärderingen för kallblod hålls under vecka 40 på Biri Travbane och höstens avelsvärdering av varmblodiga hingstar kommer att hållas på Sundbyholmstravet, utanför Eskilstuna, under vecka 44.

Anmälningsblankett för kallblodens avelsvärdering i Sverige hittar du i rutan nedan. För övriga anmälningsblanketter håll koll här på travsport.se och på nhest.no.