Foto: Google Maps

Hotingtravet tävlar utan publik i sommar

Hotingtravets sommarvecka kommer att genomföras som planerat med tävlingar 10, 13 och 16 juli. Men det blir ingen möjlighet att besöka tävlingarna som banpublik. – Vår lilla organisation och anläggning är inte anpassad till att klara myndigheternas rådande arenakrav under pandemin. Därför kör vi tävlingarna enbart för de aktiva i år, säger ordförande Sven-Olov Lindman.


Lördag 10, tisdag 13 och fredag 16 juli är det travtävlingar i Hoting, och dessutom med en ponnytravtävling söndag 11 juli. Tävlingsveckan brukar vara ett populärt turistmål och den vackert belägna travbanan besöks normalt av ett par tusen åskådare varje travdag. På grund av pandemin får dock publiken hålla sig hemma i år. Tävlingarna kommer att genomföras enbart för de tävlande aktiva.

- Vår anläggning är inte anpassad till de myndighetskrav för publik som gäller i juli. Det är en naturanläggning utan staket, sektioner och numrerade sittplatser. Vår lilla organisation räcker inte heller till för de tillfälliga speciallösningar som skulle krävas. Därför har vi beslutat att genomföra tävlingarna utan banpublik. Det är trist, men vi hoppas på förståelse och hälsar hela publiken tillbaka nästa sommar, säger Hotingtravets ordförande Sven-Olof Lindman.

Banan saknar staket och andra avgränsningar, hur funkar det att stoppa eventuella intresserade tjuvtittare?

- Eftersom banan ligger på en halvö med en enda tillfartsväg, är det inga praktiska problem att hantera insläppet till området. Vi kommer göra vårt bästa för att de aktiva ska få så bra och säkra tävlingar som möjligt. Nästa sommar är hela vår fina publik hjärtligt välkomna tillbaka igen, hälsar Sven-Olof Lindman.

Publicerad den 18 juni 2021. kundtjanst@travsport.se