Vi följer Milliondollarrhyme mot Elitloppet

Om två veckor är det så dags för en av travårets riktiga höjdpunkter – Elitloppshelgen. Inbjudningarna har börjat fördelas och startfälten tar form. En av hästarna som under förra veckan fick sin rosa biljett är Milliondollarrhyme, som tränas och körs av Fredrik B Larsson. Vi har tagit rygg på dem för att följa deras uppladdning inför sitt tredje Elitlopp i rad. Håll koll i våra sociala medier för att hänga med.


I år kommer vi från Svensk Travsport och avdelningen för hästvälfärd att följa en av deltagarna i årets Elitlopp från inbjudan till det att starten går i loppet på söndagen den sista helgen i maj. Årets "följehäst" blir Milliondollarryhme med sin tränare Fredrik B Larsson och skötaren Arthur.

– Vi kommer att följa teamet löpande på vägen fram mot Elitloppet och få en inblick bakom kulisserna när det gäller träning, förberedelser, provtagning och även skötarens direktrapportering om uppladdningen hemma på Erikssund. På tävlingsdagen kommer vi att följa ankomsten till Övervakningsstallet, värmning och de sista förberedelserna inför loppet. Detta blir ju Millions tredje start i Elitloppet och vad är det som säger att det inte kan bli 3:e gången gillt…, berättar Linda Höijer på Svensk Travsport

Under de två kommande veckorna kommer vi alltså att i våra sociala medier dela med oss av små glimtar av vardagen för Million och de i hans närhet. Det kan handla om allt från snabbjobb och provtagning till vardagshändelser som hagvistelse och mat. Till vår hjälp kommer vi till exempel att ha Millions skötare Arthur Leportier som kommer att göra en s.k. "takeover" på vårt Instagramkonto.

Vi kommer att göra inlägg på både Instagram och Facebook, så in och följ oss om du inte redan gör det. Instagramflödet kan du även se längst ner på startsidan här på travsport.se, men inne på Instagram kan du även se storys och IGTV-klipp. Hoppas att du vill hänga med.  

Här nedanför hittar du länkar till Instagram och Facebook.