Ingen dröm är för stor!

I höstas fick Travbanegruppen på Bergsåker en alldeles egen travhäst av ATG:s Drömfond. Travbanegruppen, en kommunal företagsgrupp som har sin bas på Bergsåkers travskola, består av 16 ungdomar med någon form av funktionsvariation. De jobbar dagligen med att sköta travskolans alla hästar. I ur och skur, alltid med ett leende på läpparna, sköter de sina arbetsuppgifter med bravur.


Det var i november som drömmen slog in. Tack vare ATGs Drömfond fick de en alldeles egen travhäst i Whispering Pines (bilden).

WP, som han till vardags kallas, är en häst med hjärtat på rätta stället. Otroligt snäll och trevlig, och har fått många i gruppen att ta steget fullt ut och våga köra stora travhästar. Med massor av pyssel och kärlek i bagaget startade han i travskolans regi igår, torsdag. Och som han gjorde det! Från tillägg kom han enkelt till ledningen rätt snabbt, och där verkade han trivas. Han vann med fem längder på tangerat rekord, 1.16.1.

Körande Niklas Westerholm var nöjd med hästen och sade efteråt att det är en riktigt fin häst. Whispering Pines är en överraskningarnas häst. I första starten för travskolan busade han till det och ville springa hem, och missade därför loppet totalt. Det var därför med extra spända känslor som de unga hästägarna spänt tittade på loppet via ATG-live denna gång. Men de kunde andas ut. WP ville ge tillbaka glädje till sina ägare. Det blir nog tårta och morötter på travskolan idag!

Pressinformation från Bergsåkers travskola

Publicerad den 5 mars 2021. kundtjanst@travsport.se