Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Ponnypremiären skjuts fram till 8 maj

Det är fortsatt ett allvarligt smittspridningsläge i landet och därför har folkhälsomyndigheten idag hemställt åt regeringen att bibehålla de nuvarande restriktionerna gällande allmänna sammankomster fram till den 3 maj. Med anledning av detta har Svensk Travsport i samråd med SPTF valt att flytta de planerade ponnytravtävlingarna fram till den 8 maj.


- Vi, liksom alla arrangörer av sport och kultur, hade hoppats på lättnader i restriktionerna i mitten av april, men smittläget i Sverige är fortsatt allvarligt. Tisdagens hemställan från folkhälsomyndigheten var en tydlig signal om att hålla i och hålla ut in i maj. Med nuvarande restriktioner kan vi därför inte genomföra några ponnytravtävlingar, säger Per Wetterholm, biträdande sportchef på Svensk Travsport.

De ponnytävlingar som var planerade till april och första helgen i maj flyttas nu till datum senare under säsongen. Därmed är årets första ponnytävlingar tänkta att avgöras på Färjestad, Hagmyren, Jägersro och Skellefteåtravet helgen 8-9 maj.

- Vi hoppas förstås på att nya förhållningsregler kan komma om en månad som möjliggör att vi kan komma igång med tävlandet igen. Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen noggrant, säger Per Wetterholm.

Besked om kommande tävlingars genomförande kommuniceras så fort det är möjligt.

- Vi inom ponnytravsporten vill förstås komma igång med tävlandet igen efter en väldigt lång vinterpaus. Liksom för alla övriga sportutövare är det jobbigt för våra ponnyaktiva att inte veta hur början av tävlingssäsongen kommer se ut. Vi i SPTF och Svensk Travsport håller en fortsatt dialog och vi hoppas att det om en månad kan komma lättnader som gör det möjligt för oss att tävla, säger Mikael Johansson, vice ordförande i SPTF.

Publicerad den 30 mars 2021. kundtjanst@travsport.se