Foto: TR Bild

Premiär: här är filmen från avelsvärderingen

I torsdags och fredags hölls vårens avelsvärdering av varmblodiga hingstar på Solvalla. Från och med idag, söndag, kan alla intresserade för första gången se ett sammandrag från besiktningen av hingstarna.


– Det är värdefullt för alla intresserade att kunna följa avelsvärderingen, särskilt när pandemirestriktionerna sätter stopp för publik. Förutom presentationerna av hingstarna innehåller sändningen även intervjuer. Det är min förhoppning att alla som vill ska kunna ta del av avelsvärderingarna och jag hoppas att vi fortsatt kan vidareutveckla sändningarna, säger Svensk Travsports avelschef Christina Olsson.

Filmen, som producerats i samarbete med TR Media, kan du se här nedanför. Den finns också på vår Youtube-kanal. I filmen redovisas omdömen för hingstarna som besiktigats och bedömts på plats och du kan också lyssna på intervjuer med flera personer som varit delaktiga under dagarna.Totalt avelsvärderades nio hingstar på plats och sex utlandsstationerade listhingstar bedöms också på sin härstamning och meriter. Nedan kan du se poäng och skattat avelsvärde för de visade hingstarna. För listhingstarna kommer resultatet att redovisas vid ett senare tillfälle, precis som vanligt.

Priset för bästa visare gick till Anderas Jenning som visade Traders (bilden).

Häst Poäng
   
Högt skattat avelsvärde  
Chestnut Hill 78
Don Fanucci Zet 71
Guzz Mearas 74
Traders 84
   
Medelmåttigt skattat avelsvärde  
Im Your Captain 57
Sliding Home 62
Super War Horse 60
   
Lågt skattat avelsvärde  
Butler 46
Falco di Quattro 39


Poängskalan: 100-86 poäng = Mycket högt skattat avelsvärde, 85-71 poäng = Högt skattat avelsvärde, 70-56 poäng = Medelmåttigt skattat avelsvärde, 55-0 poäng = Lågt skattat avelsvärde.