Foto: Svensk Travsport

Film och resultat från torsdagens avelsvärdering

I torsdags hölls höstens avelsvärdering av varmblodiga hingstar på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Från och med i dag, lördag, kan alla intresserade se ett sammandrag från besiktningen av hingstarna.


– Även om pandemirestriktionerna nu släppts en del är det fortfarande bra att vara försiktig. Vi ville återigen ge alla intresserade möjlighet att kunna följa avelsvärderingen utan att behöva resa för lågt, därför upprepade vi vårens uppskattade test att filma. Förutom presentationerna av hingstarna innehåller sändningen även intervjuer och en insyn bakom kulisserna, säger Svensk Travsports avelschef Christina Olsson.

Filmen, som producerats i samarbete med TR Media, kan du se här nedanför. Den finns också på vår Youtube-kanal. I filmen redovisas omdömen för hingstarna som besiktigats och bedömts på plats och du kan också lyssna på intervjuer med flera personer som varit delaktiga under dagarna.Totalt avelsvärderades nio hingstar på plats och fem utlandsstationerade listhingstar bedömdes också på sin härstamning och meriter. Nedan kan du se poäng och skattat avelsvärde för de visade hingstarna. För listhingstarna kommer resultatet att redovisas vid ett senare tillfälle, precis som vanligt.

Priset för bäst visade gick till Emma Nordström som visade Önas Prince (bilden).

Häst Poäng
   
Mycket högt skattat avelsvärde  
Calgary Games 86
   
Högt skattat avelsvärde  
Shooking Superman 71
Önas Prince 84
   
Medelmåttigt skattat avelsvärde  
Cash Okay 69
Going for Gold Zaz 62
Short in Cash 62
   
Lågt skattat avelsvärde  
Hill of Fame 45
Samson 36
Wix Pride 22

Poängskalan: 100-86 poäng = Mycket högt skattat avelsvärde, 85-71 poäng = Högt skattat avelsvärde, 70-56 poäng = Medelmåttigt skattat avelsvärde, 55-0 poäng = Lågt skattat avelsvärde.