Foto: Lena Emmoth/TR Bild

Alla tävlingsdagar 2022

Tävlingsdatumen för 2022 är klara. I tävlingskalendern här på travsport.se går det nu att se vilka dagar alla banor tävlar nästa år. Sammantaget är tävlingssäsongen 2022 ganska lika 2021 med 878 tävlingsdagar och cirka 8 200 lopp. Men det finns några mindre förändringar – läs mer här.


I tävlingskalendern finns nu hela nästa års tävlingsdatum. Starttiderna och storloppen kommer att kompletteras under kommande veckor, men alla datumen är fastlagda redan nu.

878 tävlingsdagar

Tävlingsvolymen 2022 är väldigt lika 2021 och det rimmar med att antalet hästar i svensk träning är ungefär lika många som de senaste två-tre åren. Fördelningen av antalet tävlingar mellan banorna är också nästan samma som 2021, det är bara några enstaka breddloppsdagar som flyttats mellan banorna.

Månadsfördelningen av loppen ser ut så här:

Lopp_per_månad_2022.jpg
Några kalenderförändringar

Även om 2022-säsongen är ganska lik 2021 finns några mindre förändringar att nämna.

Breeders’ Crown får en ny sjunde försöksomgång då intresset är som störst på hösten. I oktober körs därför två fulla Breeders’ Crown-uttagningar dagarna efter varandra. Att det är sju istället för sex uttagningar innebär samtidigt att det blir de fem främsta hästarna från varje uttagningslopp som är garanterade startplats i semifinalerna.

Försöksomgångar körs på Örebro (7/4), Halmstad (23/5), Rättvik (25/6), Mantorp (10/8), Solänget (20/9), Färjestad (10/10) och Bollnäs (11/10). Semifinaler på Solvalla (30/10) och finaler i Eskilstuna (13/11).

Komprimerade storloppshelger. Solvalla och Jägersro väljer att komprimera sina tävlingshelger runt Kriteriet och Derbyt för att ytterligare öka fokus på de största tävlingsdagarna. Solvalla tar bort kriteriesöndagen och lägger Kriteriet, Oaks, STL-finalerna och de andra storloppen på en fullmatad superlördag. Kriteriehelgen inleds med en eftermiddagstävling på fredagen. Jägersro fokuserar sin derbyhelg till endast lördag-söndag, där fredagslunchtävlingarna alltså tas bort. Även båda E3-finalhelgerna (Eskilstuna och Örebro) ändras något där fredagstävlingarna flyttas från kvällstrav till lunch i syfte att kunna skapa en bättre upplevelse för den tillresande publiken.

ATG:s V86 Super Days senareläggs en månad. Tävlingsveckan där dubbla banor delar på Xpress-konceptet under samtliga vardagar, och ATG har spelformen V86, är senarelagd en månad. 2022 arrangeras den veckan i månadsskiftet september-oktober.

Här hittar du tävlingskalendern (som också uppdateras vid ändringar), och nedan kan du ladda ned scheman i pdf-format.