Anders Eriksson mottagare av Joakim Sandkvists stipendium

Idag delades Joakim Sandkvists stipendium ut för femte gången och det var Anders Eriksson som fick ta emot det.
”Vinnaren är relativt färsk som tränare men har visat goda resultat både som tränare och körsven.” enligt juryns motivering.


Årets stipendiat av Joakim Sandkvist minne är Anders Eriksson. Tränaren är född 1990 och har haft en framgångsrik karriär som kusk innan han även tog steget till tränare. Juryn kom fram till ett beslut med följande motivering.

”En enhällig jury kunde bland många värdiga utmanare till slut utse Anders Eriksson. Han fyller väl kriterierna för att kunna föra arvet vidare i Joakim Sandkvists anda. Vinnaren är relativt färsk som tränare men har visat goda resultat både som tränare och körsven. Av sin omgivning ses Anders som en bra kompis, seriös, duktig och tillräckligt målmedveten för att kunna lyckas inom detta tuffa yrke.”

Anders får 50 000 kronor i stipendievinst.

Stipendiet instiftades 2016 till minne av Joakim Sandkvist som gick bort två år tidigare i sviterna efter ett hjärtstopp. Stipendiet delas ut till en A-tränare som är högst 35 år gammal och som anses lovande och dramtidsnamn för travsporten. Bakom stipendiet står Halmstadtravets tränarförening, Halmstadtravet och Svensk Travsport.
Tidigare vinnare:
2016 Svante Ericsson
2017 Maria Törnqvist
2018 Oskar Kylin Blom
2019 Daniel Wäjersten

Publicerad den 6 september 2021. kundtjanst@travsport.se