Pride Racing Day, Paneldebatt och pridetåg

Jägersro var först ut i travet med Pride Racing Day under gårdagen och idag är det dags för Åby att ta stafettpinnen. Men det är inte de enda eventen som sker på temat under veckan. En välgörenhetsauktion med flera olika objekt från hästvärlden startar och Maria Croon deltar i ett panelsamtal om öppenhet inom travsporten.


Det var många glada miner när den första Pride Racing Day gick av stapeln under gårdagen. Initiativtagarna till projektet är Horses for Happiness och tävlingsdagarna är bara en del av händelserna.

Lördag 2 oktober går Pridetåget av stapeln och Horses for Happiness kommer att vara en del av tåget. Samma dag avgörs även de välgörenhetsauktioner som arrangeras. Här finns det flera spännande saker att bjuda hem för en bra sak. Levandefölavgifter hos ett flertal hästar, konstverk och träningsmånader hos proffstränare. Ett flertal av hjälmarna som kuskar burit under månaden kommer även de att dyka upp i auktioner framöver. Alla auktioner hittar du här och de avslutas vid lite olika tider så in och titta efter dina favoritobjekt direkt.

Svensk Travsports VD Maria Croon kommer att delta i ett panelsamtal under söndagen i Göteborgs Stadsbibliotek med start 13:30. Samtalet kommer behandla öppenheten inom hästsporten och hur sporten ska göra för att bli mer inkluderande. Övriga deltagare i panelen är Oskar Svanberg proffstränare inom travsporten, Dennis Engelbo journalist och Malin Connysson forskningsansvarig på Wången. Samtalet väntas pågå i 45 minuter och alla är välkomna att delta.

Idag är det Åby som är värd för tävlingsdagen och det är gratis inträde men du behöver boka en plats – gör det här.

Publicerad den 30 september 2021. kundtjanst@travsport.se