Här är alla 311 propositionerna till STL Sommartrav

Ha hästen i form i sommar! Dubbla STL-omgångar varje vecka. STL Sommartrav är 27 STL-tävlingsdagar på 22 banor från 31 maj till 16 augusti. Här kan du redan nu läsa alla 311 propositionerna, och börja matcha bland 4 000 starttillfällen och 103 miljoner i prispengar. Välkommen till STL Sommartrav!


Vad är STL Sommartrav för dig som tränare och hästägare?

I år får du ett extra utbud av stora lopp under sommarperioden. Istället för bara en STL-dag i veckan blir det dubbla STL-tävlingar - både onsdag och lördag. Om möjligt körs fulla divisionslopp alla STL-dagarna men ibland kombineras det med andra större lopp. Minst sju, oftast åtta, av loppen varje STL Sommartrav-dag har 100 000 kronor i förstapris eller mer.

STL Sommartrav är en storsatsning på publik och topphästar där 22 banor erbjuder hela 27 STL-tävlingsdagar från 31 maj till 16 augusti. Publikfesterna står i fokus men det viktigaste av allt är förstås hästarna som springer i loppen. Vi hoppas att din häst kan vara med och starta!

Propositionerna till STL Sommartrav

Sommaren brukar alltid bjuda på stora och fina tävlingar och i år är det fler än någonsin. Av de 199 tävlingsdagar som körs i Sverige den 31 maj till 16 augusti ingår hela 27 dagar i STL Sommartrav. Vi kör minst två STL-dagar varje vecka, oftast med fulla divisionslopp. En större satsning på STL-lopp än tidigare somrar.

Kommer topphästarna att räcka till alla STL-loppen? Det tror Robert Karlsson som är sportchef på Svensk Travsport.

- Jag tror stenhårt på det här nya tävlingsupplägget och räknar med att det blir högklassiga lopp över hela Sverige. Visst är det nästan ett överflöd av lockande propositioner, men det gör ju också matchningen desto roligare. Om jag varit hästägare hade jag älskat det här upplägget. Jag är också väldigt glad för att vi kan välkomna några nya banor som STL-arrangörer, och att ett par andra nu kör sina STL-tävlingar på sommaren i stället för på höstkanten.

Mattias Stenby på Svensk Travsport har samordnat alla propositionerna tillsammans med banornas sportchefer. Hela 150 av de 311 propositionerna under STL Sommartrav är STL-lopp, och utöver dessa 150 STL-lopp körs ytterligare 70 andra storlopp med ett förstapris på minst 100 000 kronor. Så här har Mattias Stenby tänkt inför sommaren.

- Dubbla STL-omgångar varje vecka är förstås en utmaning fös oss som planerar propositioner, publiken förväntar ju sig minst lika spännande och bra STL-lopp på sommaren som andra årstider. STL-dagarna ligger hyggligt utspridda geografiskt i kalendern så jag tror att alla landets topphästar ska kunna hitta några lopp som passar, hoppas Mattias.

- Vi har försökt variera utbudet med olika distanser och startmetoder. Om det till exempel körs dubbla Bronsdivisioner på näraliggande banor samma vecka så är det kanske 1640 auto på den ena banan och 2140 volt på den andra. Vårt mål har varit att planera alla storloppen så att hästägare och tränare från hela landet kan vara med och tävla med sina topphästar. Och inte bara starta i ett eller två STL-lopp utan kanske även tre eller fyra gånger under perioden.

27 dagar med STL Sommartrav är förstås russinen i sommarkakan, men det körs även 172 andra svenska tävlingsdagar mellan 31 maj och 16 augusti. Många starttillfällen att välja på. Men om du känner att din häst är lite extra bra, då är STL Sommartrav något för dig!

Här nedan kan du hämta ett special-propositionshäfte med 311 propositionerna till alla 27 STL Sommartrav-dagar. Vi önskar spännande läsning och extra rolig matchningsplanering. Propositionerna för övriga tävlingsdagar publiceras som vanligt månadsvis senare i år. Välkommen till STL Sommartrav!