Årets STL Champion är korad

Per Lennartsson vann kampen som kusk i STL Champion. Det efter att i det avgörande loppet ha styrt Indigo till en andra plats efter att ha haft ledningen hela vägen till de sista metrarna. Men de poängen gav honom den totala segern och titeln årets champion.


Under lördagskvällen avgjordes STL Champions på Åby och en av de mest spännande loppen är den där de bästa kuskarna under 2022 ställs mot varandra. De femton kuskar som har samlat ihop flest poäng från kuskpositionen under årets STL ställdes mot varandra.
Det gjorde att det var de bästa som ställdes mot varandra och att det var de här som stod på startlinjen: Örjan Kihlström, Magnus A Djuse, Ulf Ohlsson, Björn Goop, Erik Adielsson, Mats E Djuse, Joakim Lövgren, Stefan Persson, Johan Untersteiner, Jörgen Westholm, Carl Johan Jepson, Adrian Kolgjini, Claes Sjöström, Per Lennartsson och Rikard N Skoglund. Perfekta förutsättningar alltså.

Och det var i sista loppet som allt skulle avgöras och det blev ett riktigt spännande lopp där Per Lennartsson bakom Indigo placerade sig bra och låg i täten av klungan med innervarv hela vägen fram till och igenom den sista kurvan. Det såg ut som om körningen skulle räcka till seger även i sista loppet men Magnus A Djuse kom med en snabb spurt med King of everything och tryckte sig förbi på de sista metrarna.

Totalsegrare av STL Champion blev Per Lennartsson som under 2022 tog totalt 38 segrar på 450 lopp med de utanför STL inräknade men det var jämnt in till sista loppet. Per tog hem segern med fyra poäng framför Örjan Kihlaström när röken hade lagt sig. Grattis till Per och top tre här under

1 Per L 90
2 Örjan K 86
3 Magnus A 76

Publicerad den 11 februari 2023. kundtjanst@travsport.se