De var segerrikast i ponnytravet 2022

2022 ligger i historieböckerna och med det är det klart vilka som tog flest segrar under året inom ponnytravet. Vi har några namn som har varit med i toppen förut och någon som gör det för sista gången. Här är årets segerrikaste inom ponnytravet.


Det har varit ett spännande 2022 där publiken har kunnat vara närvarande på alla tävlingar. Det har varit tävling in till slutet och det är under december färdigtävlat i alla kategorier inom ponny. Här har ni vinnarna i samtliga kategorier.
Årets kusk Kat A – vinnare Cajsa Holm
– Det var ett väldigt bra år, har fått köra många bra och olika ponnyer under året. Fått många möjligheter och fått kört stora lopp som SM.
– På kusksidan är Magnus A Djuse en förebild, han kör snällt och fint. Sedan tycker jag att Örjan Kihlström är bra och väldigt kunnig.

Årets kusk Kat B – vinnare Ebba E Handler
– Har varit ett jättebra år, kört många fina utöver mina egna. Ponnyerna har varit bra när det ska vara bra, helt enkelt.
– Min stora idol på kusksidan har alltid varit Björn Goop, han är så himla bra. Som tränare är det Jörgen Westholm, han är intressant och tänker nytt.

Årets montéryttare Kat A – vinnare Patricia H Hemmingsson
– I år har jag gjort som jag brukar göra- kört så gott det går.
– Om en dag går dåligt, så biter jag ihop där och då, sedan på vägen hem blir jag lite frustrerad på mig själv på vägen hem. Försöker jag tänka vad jag gjort och vad som blev fel, ifall jag ska ändra på något till nästa gång.

Årets montéryttare Kat B – vinnare Linn Hedkvist
– Sedan tidigare kör och rider jag mest mina egna hästar, sen har jag inte gjort några stora förändringar, jag har kämpat på i samma anda. Vi har sett hela Sverige.
– 2022 har varit ett väldigt bra år, inte kört så många lopp men det har gått bra ändå.

Stort grattis till ett starkt 2022 så är det full fart mot 2023.

Publicerad den 5 januari 2023. kundtjanst@travsport.se