Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Säsongsstart för ponnytravet i helgen

Äntligen drar tävlingarna igång för ponnytravet för 2023. Det är enkellopp på fredagen i Gävle innan det är dags för heldag på travbanan i Rättvik. Nu är säsongen igång och samtliga inkörda poäng räknas för hela året i Ponnytravpokalen.


Det är bara att lägga 2022 i baksätet och ta fart in i 2023. Tävlingssäsongen drar igång för ponnytravet med en försmak på fredagen i Gävle innan det är heldag i Rättvik.
90 hästar är anmälda till start under lördagen och jakten på segrar drar igång. Ingen av de regerande totalmästarna är på plats utan det är möjlighet för nya kuskar att ta översta pallplaceringarna.
– Det känns både spännande och efterlängtat att säsongen äntligen drar igång, säger Claes Broberg sportsamordnare på Svensk Travsport.

En nyhet för året är att ponnytravpokalen som har fått en omstöpning. Arbete har skett tillsammans med SPTF och nytt är att samtliga starter under året ger poäng som slås samman. Poängen används som kvalificering till finallopp i slutet av säsongen. Finalvinnarna får ett läropris i travets tecken. Den poängräkningen startar under fredagen och det går att följa poängställningen här på travsport.se

Publicerad fredag 31 mars 2023. kundtjanst@travsport.se