Foto: TR Bild

Förberedelser i januaripropositionerna

I veckan publiceras propositionerna för januari. I väntan på budgetbesluten som kommer senare i år, är januaripropositionerna inte helt fullständiga ännu. Sportchef Robert Karlsson förklarar varför.


– Budgetbesluten kan komma att påverka prispenganivåerna i vissa typer av lopp, men kanske även antalet lopp som körs på några av tävlingsdagarna. Vi vet som sagt inte idag exakt hur besluten blir men vi har förberett några saker för tävlingarna i januari, säger Robert Karlsson och listar tre punkter.

  • I januaripropositionerna finns just nu inga prispenganivåer angivna. Tills vidare står det alltså prisskala 0-0-0-0-0-0-0-0 kr i alla januaripropositioner. De beslutade prisskalorna kommer anges senast i slutet av december.
  • På lunchtävlingsdagarna i januari har vi sänkt från åtta till sex lopp. Detta gäller dock inte fredagsluncherna som fortfarande åtta lopp.
  • Den "andra" onsdagsbanan, alltså den av Bergsåker, Jägersro eller Åby som kör Xpress mot Solvalla, kommer att ha nio i stället för tio lopp utskrivna.

Svensk Travsports styrelse fattar budgetbesluten den 14 december.

 

Publicerad tisdag 21 november 2023. kundtjanst@travsport.se