Glad vinnare i ponnytravderbyt

Det var Tusens Gold-Etta M som var snabbast över mållinjen i Svenskt Ponnytravderby för Kategori A under söndagen. Det med Lea Mattsson i sulkyn och Selina Sylvander som tränare.
– Alltid varit ett mål att vinna Ponnytravsderbyt. Som skåning är det största loppet. Jag är uppväxt med att se loppen här. Det är extra stort att vinna det, säger Selina.


Sveriges bästa fyraåringar gjorde upp över 1640 meter med nio ekipage från start. Lea Mattsson styrde Tusen Gold-Etta M vilket hon gjort framgångsrikt redan inför derbyt. Åtta segrar i ryggen för teamet och ett färskt rekord från senaste loppet gjorde att självförtroendet var stort.
– Hästen har tränat bra och Lea var här och körde ett träningspass för två veckor sen och det såg väldigt bra ut, fortsätter Selina.
– Lea är väldigt bra på att få fart på hästen. Hon är en mycket duktig kusk som får ut det bäst av hästarna hon kör. Vi pratar innan loppen och hon är alltid lyhörd på vad man har att säga. När jag såg att Lea kom fram i täten så hoppades jag bara att det inte skulle bli en galopp. Då skulle Tusen Gold-Etta M vinna, säger Selina.

Ekipaget höll för favoritskapet och gjorde ett kontrollerat lopp från spår 4 och kunde ta sig i mål som etta 1,3 sekunder före Wonder med Lova Öström i sulkyn i en kamp mellan främst de två hästarna.

I Kategori B var Stenbydal´s Lillja vassast. En segervan häst var snabbast med Ella Ersson Svedelius som kusk. Det var tredje gången som just det ekipaget kom överst på prispallen i rad, 15 segern totalt på 19 starter. På söndagen bjöds det på en rafflande final där segermarginalen skrevs till blott 3 tiondelar före ponnyn Fanron med Kasper Rosenquist som kusk.

Publicerad måndag 4 september 2023. kundtjanst@travsport.se