Politikerträff på Solvalla

I veckan besökte Riksdagens Hästnätverk Solvalla för att lära mer om den svenska hästnäringen och travsporten på temat hållbarhet och hästvälfärd.


Onsdag 24 april fick riksdagsledamöter från Hästnätverket träffa ledande representanter från hästnäringen – en bransch med hästen i centrum som engagerar och berör människor över hela landet.

Totalt samlades ett 20-tal intresserade politiker från flera av riksdagspartierna på Solvalla för en informations- och samtalsträff med hästarna i fokus. Deltagande politiker fick även möjlighet att testa tandemkörning och åka startbil.

På programmet stod panelsamtal och en presentation av hur hästnäringen arbetar med hållbarhetsfrågor och hästvälfärd. Svensk Travsport berättade om travsportens djuromsorgsprogram, Travarhälsan, och visade hur kontroller genomförs på stallbacken före lopp. Maria Croon, vd Svensk Travsport, Karolina Lagerlund, vd för HNS och Lotta Nilsson Viitala, CFO på ATG, presenterade även hur den svenska modellen fungerar med sporten, spelet och hela hästnäringen.

Att kontinuerligt uppdatera och föra dialog med Hästnätverkets riksdagsledamöter är en viktig pusselbit för travsporten. Travsporten skapar arbeten och karriärmöjligheter för tusentals personer, hållbarhetsfrågor och  hästvälfärd är centrala för en fortsatt stark och livskraftig hästnäring, säger Maria Croon, vd Svensk Travsport.

Värd för kvällen var Svensk Travsport, ATG och HNS.

Publicerad fredag 26 april 2024. kundtjanst@travsport.se