Resultat och film från avelsvärderingen 1 mars

I fredags hölls årets första avelsvärdering av varmblodiga hingstar, på Solvalla. Här kan du se resultaten och ett filmat sammandrag från hela dagen.


De senaste årens avelsvärderingar har spelats in, i samarbete med TR Media, och denna avelsvärdering är inget undantag. Nedan kan du se ett sammandrag av hela fredagen, med kommentarer, omdömen och intervjuer. På Svensk Travsports YouTube-kanal samt på Breedly.com, under Avelsnördigt ligger denna såväl som tidigare avelsvärderingar samlat. 

- Det är alltid en höjdpunkt på året med avelsvärderingarna och att få se väldigt fina hingstar och träffa så engagerade traventusiaster. Vi har satt lite extra fokus på fransk och amerikansk avel under 2023 års avelsvärderingar och denna gång berättar vi lite mer om Breedly i filmen, säger Christina Olsson, chef för Avelsavdelningen på Svensk Travsport.

Totalt avelsvärderades 12 hingstar. Sex stycken på plats och sex stycken listhingstar bedömdes. Nedan kan du se poäng och skattat avelsvärde för de visade hingstarna. För listhingstarna kommer resultatet att redovisas vid ett senare tillfälle.

Visningspriset gick denna gång till Johannes Tack som visade Tetrick Wania.

HÄST SKATTAT AVELSVÄRDE POÄNG
Barack Face Mycket högt skattat avelsvärde 87 poäng
Fame and Glory Mycket högt skattat avelsvärde 86 poäng
Justice U.S. Medelmåttigt skattat avelsvärde 65 poäng
Nero Schermer Lågt skattat avelsvärde 30 poäng
Rocky Winner Medelmåttigt skattat avelsvärde 60 poäng
Tetrick Wania Högt skattat avelsvärde 79 poäng

Poängskalan
100-86 poäng = Mycket högt skattat avelsvärde
85-71 poäng = Högt skattat avelsvärde
70-56 poäng = Medelmåttigt skattat avelsvärde
55-0 poäng = Lågt skattat avelsvärde