Menyn Tävling mobilanpassad

I samband med att utrustningsinfo releasades igår kom också delar av Sportappen i en första responsiv tappning. Allt under menyn Tävling är numera mobilanpassat varav merparten av funktionerna döljer sig bakom det inloggade läget där den med behörighet för att träna, köra och rida får fler alternativ än vad som syns för den som inte är inloggad.


En publik funktion som fått lite annat utseende är Propositionskalendern. Den var tidigare indelad i två delar. Till vänster visades dagens tävlingar och till höger de tävlingsdagar vars startanmälningar stängde aktuell dag.

– När vi började göra propositionskalendern responsiv stötte vi på utmaningar med att komprimera två delar i en smal vy. Den vänstra delen som visade dagens tävlingar var en direkt replika av Tävlingskalendern så för att förenkla vyn för användaren tog vi bort den vänstra delen, som i sin helhet återfinns under Tävlingskalendern. Man kan nu se den viktigaste informationen i sin helhet under respektive kalender. Dessutom kan filtreringsknapparna som förut endast fanns för Tävlingskalendern nu även användas för Propositionskalendern. säger Anna Bohlin på Svensk Travsport IT.Tidigare utseende

Man kan växla mellan Tävlingskalendern och Propositionskalendern genom att klicka på de olika flikarna i desktopläge eller genom att växla mellan kalendertyp i mobil. Om man utgår från ett mobilt läge kan man klicka på den blå pilliknande symbolen i högerkant för att visa alla knapparna som tar en direkt vidare till startlistor och resultatlistor.Nytt utseende

Huvudbild: Mobilvy av Kalendertyp

Övriga bilder: Observera att du nu kan växla mellan Tävlingskalender och Propositionskalender och att du numera kan söka på samma sätt i båda.

Information från Svensk Travsport